Atlantinė skumbrė NOWACO Exclusive

Skumbrė (Scomber Scombrus) turi daug omega-3 riebalų rūgščių, mineralų ir vitaminų. Ši minkšta, puri, riebi žuvis yra viena iš sveikiausių jūros gėrybių. Skumbrė yra vienas iš tų maisto produktų, kurio sudėtyje rasime vitamino D, o vitaminas D užtikrina gerą sveikatos būklę. Skumbrėje gausu ir vitamino B12, kuris svarbus nervų ir kraujo ląstelėms. Žuvis savo sudėtyje turi fosforo, kuris labai naudingas raumenų sistemai. Skumbrės vartojimas stiprina nervų sistemą ir atmintį. Skumbrė pasižymi itin sodriu, tačiau saldesniu skoniu nei tunas ar lašiša. Ši žuvis taip pat nėra pernelyg sūri. Stiprus skumbrės skonis gali būti derinamas su daugybe ingredientų. Ši žuvis tinkama ir su aštriais, stipriais skoniais ar prieskoniais. 

Grynasis svoris pakuotėje: Sveriama

Laikymo sąlygos: 0+4°C, atšildyto produkto pakartotinai neužšaldyti.

Kilmės šalis: Norvegija

Sudedamosios dalys (alergenai): Skumbrė (Scomber Scombrus)

Energinė vertė

1096 KJ 262 Kcal

Riebalai

18 g

Sotieji riebalai

4,2 g

Angliavan- deniai

0 g

Iš kurių cukrų

0 g

Baltymai

24 g

Druska

0 g

Žuvyje padarome kelis skersinius pjūvius ir ištriname prieskonių ir druskos mišiniu. Paliekame pasimarinuoti pusvalandžiui.
Orkaitėje: kepimo formą išklojame folija, patepame aliejumi, sudedame žuvis ir apšlakstome citrinos sultimis. Kepame iki 190 - 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių.

Griliuje: žuvį patepkite aliejumi ir kepkite vartydami abi puses po 8 - 10 min.

DĖMESIO! Prieš vartojimą termiškai apdoroti. Atitirpintas produktas - pakartotinai nesušaldyti.
Orkaitėje
Orkaitėje
190 - 200°C, 15 - 20 min.
Grilius
Grilius
15 - 20 min.