Jūrų lydeka, kepta orkaitėje, su bulvėmis

50 min
4 porcijos
Jums prireiks:

700 g Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos
20 g Česnakas
1 vnt. Citrina
30 g Kaparėliai
400 g Bulvės
15 g Aliejus
10 g Druska
2 g Pipirai

Padažas:
100 g Majonezas
10 g Krapai
10 g Kaparėliai 
Citrinų sultys, žievelės (pagal skonį)
0,5 g Pipirai


Gaminimas:

Lydeka atšildoma. Bulvės supjaustomos smulkesniais gabalėliais. Citrina supjaustoma plonais griežinėliais. Dalis citrinų sumaišoma su kaparėliais ir trintu česnaku ir įmasažuojama į žuvį.
Žuvis ir bulvės apšlakstoma aliejumi, barstoma druska ir pipirai. Į lydekos vidų dedama krapų/petražolių šakelė, citrinos griežinėlių. Kepama 20 – 30 min. 200℃ temp. įkaitusioje orkaitėje. 
Kol kepa žuvis ir bulvės, likusi dalis krapų susmulkinama ir sumaišoma su majonezu, dedama tarkuotos citrinų žievelės, spaudžiama sulčių, barstomi pipirai. 
Patiekiama su šviežiais špinatų lapeliais ar salotomis.