Jūrų lydeka, kepta orkaitėje, su bulvėmis
Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos, 700 g
Česnakas 20 g
Citrina 1 vnt.
Kaparėliai 30 g
Bulvės 400 g
Aliejus 15 g
Druska 10 g
Pipirai 2 g
Padažas:
Majonezas 100 g
Krapai 10 g
Kaparėliai 10 g
Citrinų sultys, žievelės (pagal skonį)
Pipirai 0,5 g
Gaminimas:
Lydeka atšildoma. Bulvės supjaustomos smulkesniais gabalėliais. Citrina supjaustoma plonais griežinėliais. Dalis citrinų sumaišoma su kaparėliais ir trintu česnaku ir įmasažuojama į žuvį.
Žuvis ir bulvės apšlakstoma aliejumi, barstoma druska ir pipirai. Į lydekos vidų dedama krapų/petražolių šakelė, citrinos griežinėlių. Kepama 20 – 30 min. 200℃ temp. įkaitusioje orkaitėje.
Kol kepa žuvis ir bulvės, likusi dalis krapų susmulkinama ir sumaišoma su majonezu, dedama tarkuotos citrinų žievelės, spaudžiama sulčių, barstomi pipirai.
Patiekiama su šviežiais špinatų lapeliais ar salotomis.