Jūrų lydekų gabalėliai su Bešamelio padažu ir batatais
Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos, 260 g
Miltai 50 g
Batatai 300 g
Druska 2 g
Pipirai 1 g
Aliejus 30 g
Petražolės 10 g
Padažas:
Sviestas 20 g
Miltai 10 g
Pienas 200 g
Špinatai 50 g
Muskato riešutas maltas 1 g
Druska 2 g
Gaminimas:
Lydeka atšildoma ir apibarstoma druska ir pipirais, tuomet apvoliojama miltuose ir apkepama keptuvėje su aliejumi. Batatai pjaustomi skiltelėmis ar 1,5 cm griežinėliais, apšlakstomi aliejumi ir apibarstomi prieskoniais. Žuvis dedama į skardą ir kepama kartu su pjaustytais batatais 20 min. 190 – 200℃ temp. orkaitėje.
Padažui skirtas sviestas išlydomas prikaistuvyje, dedami miltai ir maišoma šluotele. Po truputį pilamas pienas ir maišoma, kol užvirs, dedama druska ir muskato riešutai.
Patiekiama su salotomis ar špinatais.