Jūrų lydekų gabalėliai su Bešamelio padažu ir batatais

30 min
2 porcijos
Jums prireiks:

260 g Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos
50 g Miltai
300 g Batatai
2 g Druska
1 g Pipirai
30 g Aliejus
10 g Petražolės
Padažas:
20 g Sviestas 
10 g Miltai
200 g Pienas
50 g Špinatai 
1 g Muskato riešutas maltas
2 g Druska


Gaminimas:

Lydeka atšildoma ir apibarstoma druska ir pipirais, tuomet apvoliojama miltuose ir apkepama keptuvėje su aliejumi. Batatai pjaustomi skiltelėmis ar 1,5 cm griežinėliais, apšlakstomi aliejumi ir apibarstomi prieskoniais. Žuvis dedama į skardą ir kepama kartu su pjaustytais batatais 20 min. 190 – 200℃ temp. orkaitėje.
Padažui skirtas sviestas išlydomas prikaistuvyje, dedami miltai ir maišoma šluotele. Po truputį pilamas pienas ir maišoma, kol užvirs, dedama druska ir muskato riešutai.
Patiekiama su salotomis ar špinatais.