Jūros lydeka su grietinės ir garstyčių padažu!
Žuvis:
Argentininės jūros lydekos NOWACO Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos, 800 g
Grietinė 400 g
Svogūnai 200 g
Česnakai 20 g
Petražolės šviežios15 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
Grūdėtų garstyčių 30 g
Garnyrui:
Bulvės Baby 400 g
Morkos 400 g
Krapai švieži 15 g
Sviestas 10 g
Druska 8 g
Gaminimas:
Žuvis atšildoma ir apibarstoma prieskoniais. Dedama į foliją ir aptepama grietine, ant viršaus dedami pjaustyti šiaudeliais svogūnai. Žuvis pilnai apdengiama folija. Dedama troškintis į įkaitusią 180℃ temp. orkaitę 20 – 25 min. Bulvės ir morkos supjaustomos, verdamos vandenyje 15 min., apibarstomos druska ir apšlakstomos lydytu sviestu, dedama apkepti į orkaitę kartu su žuvimi.
Iškepusi žuvis ir daržovės apibarstomos smulkintais krapais ir petražolėmis.