Jūros lydeka su grietinės ir garstyčių padažu!

40 min.
4 porcijos
Jums prireiks:

Žuvis:

Argentininės jūros lydekos NOWACO Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos, 800 g

Grietinė 400 g
Svogūnai 200 g
Česnakai 20 g
Petražolės šviežios15 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
Grūdėtų garstyčių 30 g

Garnyrui:

Bulvės Baby 400 g
Morkos 400 g
Krapai švieži 15 g
Sviestas 10 g
Druska 8 g



Gaminimas:

Žuvis atšildoma ir apibarstoma prieskoniais. Dedama į foliją ir aptepama grietine, ant viršaus dedami pjaustyti šiaudeliais svogūnai. Žuvis pilnai apdengiama folija. Dedama troškintis į įkaitusią 180 temp. orkaitę 20 – 25  min. Bulvės ir morkos supjaustomos, verdamos vandenyje 15 min., apibarstomos druska ir apšlakstomos lydytu sviestu, dedama apkepti į orkaitę kartu su žuvimi.

Iškepusi žuvis ir daržovės apibarstomos smulkintais krapais ir petražolėmis.