Jūros gėrybių kokosinis karis

30 min
3 porcijos
Jums prireiks:

Jūros gėrybių kokteilis NOWACO, glazūra, šaldyta 320 g
Alyvuogių aliejus
15 g
Svogūnai 100 g
Imbiero milteliai ¼ a. š.
Česnakai 
10 g
Žaliojo kario pasta
½ a. š.
Čili pipiras raudonas
10 g
Cukrus Muscovado 10 g
Kalendros šviežios 5 g
Kokosų grietinėlė arba pienas
400 g
Ilgųjų jūrinių lydekų filė NOWACO, be odos, šaldyta 300 g
Žalioji citrina 1 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
Ryžiai pateikimui 90 g


Gaminimas:

Žuvis atšildoma ir supjaustoma dideliais 7 – 8 cm rombais.
Svogūnai supjaustomi kubeliais ir pakepinami aliejuje. Dedami traiškyti česnakai, čili pipirai,  imbieras, žaliojo kario pasta ir cukrus ir pakaitinama 2 – 3 min. Ištirpus cukrui, pilama kokosų grietinėlė arba pienas (jei per tiršta, pridedama vandens). Padažui užvirus, įdedama žuvis ir jūros gėrybių kokteilis, užverdama vėl. Spaudžiama citrinos sulčių . Kaitinama, kol jūros gėrybės sušils, krevetės paraudonuos. Barstoma smulkintų šviežių kalendrų, druskos, čili pipirų.
Patiekiama su ryžiais ar šviežia duona.