Aštuonkojai su bulvytėmis ir Romesco padažu
Baby aštuonkojai:
Aštuonkojai Nowaco Exclusive 300 g
Aliejus alyvuogių 20 g
Druska 3 g
Pipirai 1 g
Petražolės 10 g
Bulvytės:
Mažos bulvės su lupena (arba standartinės, tik pjaustytos mažesniais gabalėliais) 400 g
Sviestas 20 g
Petražolės 10 g
Druska 4 g
Česnakai 5 g
Rūkyta paprika 2 g
Pipirai 1 g
Svogūnų laiškai 10 g
Romesco padažas:
Batonas 20 g
Aliejus 20 g
Paprikos raudonos 300 g
Pomidorai raudoni 200 g
Migdolų riešutai be luobelės 30 g
Lazdynų riešutai 30 g
Česnakai 10 g
Sherry actas 30 g
Gaminimas:
Aštuonkojai dedami į verdantį vandenį ir verdami 8 – 12 min.. Išvirę dedami ant įkaitusio aliejaus ir apskrudinami iš visų pusių, dedama pipirų, druskos, smulkintų petražolių.
Bulvės nuplaunamos ir supjaustomos. nusausinamos, apibarstomos prieskoniais ir sumaišomos su lydytu sviestu (galite rinktis aliejų). Bulvės kepamos orkaitėje 180℃ temp., 30 – 40 min. arba, kol suminkštės.
Padažui skirtas batonas pasmulkinamas trintuvu, apkepama su smulkintu česnaku ir aliejumi. Riešutai paskrudinami sausoje keptuvėje.
Padažui skirtos paprikos nuvalomos. Pomidorai perpjaunami pusiau ir su paprikomis dedami į orkaitę kepti apšlaksčius aliejumi, kol patamsės odelė. Iškepus, nuimama odelė ir viskas sutrinama kartu su kitais ingredientais. Galima trinti iki pastos arba palikti šitek tiek traškių riešutų gabalėlių.
Viskas patiekiama apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis.