Aštuonkojai su bulvytėmis ir Romesco padažu

50 min
4 porcijos
Jums prireiks:

Baby aštuonkojai:
300 g Aštuonkojai Nowaco Exclusive
20 g Aliejus alyvuogių
3 g Druska
1 g Pipirai
10 g Petražolės
Bulvytės:
400 g Mažos bulvės su lupena (arba standartinės, tik pjaustytos mažesniais gabalėliais)
20 g Sviestas
10 g Petražolės
4 g Druska 
5 g Česnakai
2 g Rūkyta paprika
1 g Pipirai 
10 g Svogūnų laiškai
Romesco padažas:
20 g Batonas
20 g Aliejus
300 g Paprikos raudonos
200 g Pomidorai raudoni
30 g Migdolų riešutai be luobelės
30 g Lazdynų riešutai
10 g Česnakai
30 g Sherry actas


Gaminimas:

Aštuonkojai dedami į verdantį vandenį ir verdami 8 – 12 min.. Išvirę dedami ant įkaitusio aliejaus ir apskrudinami iš visų pusių, dedama pipirų, druskos, smulkintų petražolių.
Bulvės nuplaunamos ir supjaustomos. nusausinamos, apibarstomos prieskoniais ir sumaišomos su lydytu sviestu (galite rinktis aliejų). Bulvės kepamos orkaitėje 180℃ temp., 30 – 40 min. arba, kol suminkštės.
Padažui skirtas batonas pasmulkinamas trintuvu, apkepama su smulkintu česnaku ir aliejumi. Riešutai paskrudinami sausoje keptuvėje.
Padažui skirtos paprikos nuvalomos. Pomidorai perpjaunami pusiau ir su paprikomis dedami į orkaitę kepti apšlaksčius aliejumi, kol patamsės odelė. Iškepus, nuimama odelė ir viskas sutrinama kartu su kitais ingredientais. Galima trinti iki pastos arba palikti šitek tiek traškių riešutų gabalėlių.
Viskas patiekiama apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis.