Makaronai su aštuonkojukais ir vyšniniais pomidorais
300 g | Maži aštuonkojai NOWACO Exclusive, šaldyti, valyti | |
1 vnt. | Svogūnai | |
2 vnt. | Lauro lapai | |
5 vnt. | Kvapieji pipirai | |
10 g | Česnakai | |
1 vnt. | Čili pipiras | |
½ vnt. | Citrina |
Makaronams
250 g | Vyšniniai pomidorai | |
4 vnt. | Ančiuvių file | |
50 g | Alyvuogės | |
10 g | Alyvuogių aliejus | |
20 g | Kaparėliai | |
10 g | Petražolės | |
60 g | Makaronai | |
Druska | ||
Juodieji pipirai | ||
½ vnt. | Citrina | |
50 g | Pesto padažas |
Gaminimas:
Aštuonkojukai verdami apie 60 min. (arba kol suminkštės) į vandenį įdėjus svogūną, kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Paliekama vandenyje, kol virs makaronai. Makaronus virkite pagal gamintojo instrukcijas. Keptuvėje pakepami vyšniniai pomidorai, alyvuogės, dedami smulkintos ančiuvių file, kaparėliai, aštuonkojai, druskos ir pipirų. Sudedami makaronai ir smulkintos petražolės ir leidžiama pasitroškinti 2 – 3 min. Pateikiama su citrinos skiltele ir, jei norisi, su pesto padažu.