Makaronai su aštuonkojukais ir vyšniniais pomidorais

60 min
2 porcijos
Jums prireiks:

300 g Maži aštuonkojai NOWACO Exclusive, šaldyti, valyti
1 vnt. Svogūnai
2 vnt. Lauro lapai
5 vnt. Kvapieji pipirai 
10 g Česnakai
1 vnt. Čili pipiras
½ vnt.  Citrina

Makaronams

250 g Vyšniniai pomidorai
4 vnt. Ančiuvių file 
50 g Alyvuogės
10 g Alyvuogių aliejus
20 g Kaparėliai
10 g Petražolės
60 g  Makaronai
Druska
Juodieji pipirai
½ vnt. Citrina
50 g Pesto padažas


Gaminimas:

Aštuonkojukai verdami apie 60 min. (arba kol suminkštės) į vandenį įdėjus svogūną, kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Paliekama vandenyje, kol virs makaronai. Makaronus virkite pagal gamintojo instrukcijas. Keptuvėje pakepami vyšniniai pomidorai, alyvuogės, dedami smulkintos ančiuvių file, kaparėliai, aštuonkojai, druskos ir pipirų. Sudedami makaronai ir smulkintos petražolės ir leidžiama pasitroškinti 2 – 3 min. Pateikiama su citrinos skiltele ir, jei norisi, su pesto padažu.