Aštuonkojai su ryžiais ir žirneliais

20 min
2 porcijos
Jums prireiks:

Mažų aštuonkojų 300 g
Jasmin ryžių 120 g
Tarkuotos imbiero šaknies ~2 cm
Šaldytų žirnelių 150 g
Austrių padažo 2 š.
Sojos padažo 3 š.
Svogūnų laiškų žiupsnelis
Šviežios kalendros žiupsnelis
Česnako 1 skilt.
Alyvuogių aliejaus 1-2 š.
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį


Gaminimas:

Ryžiai išverdami pagal gamintojo rekomendacijas.
Aštuonkojai apkepinami ant alyvuogių aliejaus su česnakais ir imbieru.
Tame pačiame prikaistuvyje kepinami svogūnų laiškai ir žirneliai. Dedamas sojos ir austrių padažas, cukrus. Kaitinama 2 – 3 min. Sudedami aštuonkojai, dedama druskos ir pipirų. Kaitinama dar 3 – 4 min.