Matjes silkė su obuolių ir svogūnų pagardu bei bruknių džemu
150 g Silkių filė Matjes NOWACO Exclusive, be odos
100 g svogūnų, pjaustytų šiaudeliais
1 šakelė mairūnų
Pipirų
Druskos
15 g sviesto
300 g rūgščių obuolių (geriausiai tiks Granny Smith rūšies obuoliai)
30 g bruknių džemo (geriau rūgštesnis)
Garnyrui pateikite keptų bulvių ar mėgstamos duonos
Gaminimas:
Svogūnai pakepinami ant sviesto, kol pagels, dedama mairūnų, druskos ir pipirų. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis ir sudedami į svogūnus ir dar pakepinama 2 – 3 min.
Pagardas paskirstomas lėkštėje, ant viršaus dedama silkutė ir patiekiama su bruknių džemu bei šilta skrudinta duonele.