Matjes silkės sumuštinis su burokėliais ir grūdėta varške

15 min
2 porcijos
Jums prireiks:

4 riekės
Juoda duona su sėklomis
200 g
Matjes silkė
Burokėlių pagardas:
160 g
Burokėliai virti
15 g
Garstyčios Dijon
30 g
Grietinė
pagal skonį
Druska ir pipirai
40 g
Grūdėta varškė
20 g
Mėlynieji svogūnai
10 g
Krapai arba svogūnų laiškai
jei norisi Kaparėliai


Gaminimas:

Burokėliai, garstyčios, grietinė, druska ir pipirai dedami į virtuvinį kombainą ir sublenderiuojami.

Duona paskrudinama, ant jos dedama pagaminto burokėlių pagardo. Silkutė atšildoma ir supjaustoma, dedama ant burokėlių. Grūdėta varškė nukošiama ir dedama ant silkutės. Ant viršaus dedami kubeliais pjaustyti svogūnai ir krapai arba svogūnų laiškai. Jei mėgstate, galima paskaninti kaparėliais.