Matjes silkės sumuštinis su burokėliais ir grūdėta varške

15 min
2 porcijos
Jums prireiks:

Juoda duona su sėklomis
4 riekės
Matjes silkė
200 g
Burokėlių pagardas:
Burokėliai virti
160 g
Garstyčios Dijon
15 g
Grietinė
30 g
Druska ir pipirai
pagal skonį
Grūdėta varškė
40 g
Mėlynieji svogūnai
20 g
Krapai arba svogūnų laiškai
10 g
Kaparėliai jei norisi


Gaminimas:

Burokėliai, garstyčios, grietinė, druska ir pipirai dedami į virtuvinį kombainą ir sublenderiuojami.

Duona paskrudinama, ant jos dedama pagaminto burokėlių pagardo. Silkutė atšildoma ir supjaustoma, dedama ant burokėlių. Grūdėta varškė nukošiama ir dedama ant silkutės. Ant viršaus dedami kubeliais pjaustyti svogūnai ir krapai arba svogūnų laiškai. Jei mėgstate, galima paskaninti kaparėliais.