Afrikinės giliavandenės lydekos filė su anakardžių riešutais

15 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Žuvis:

  • 300 g Afrikinių lydekų filė be odos, Nowaco Exclusive
  • 2 g druskos
  • Pipirų pagal skonį
  • 40 g malti nesaldūs džiūvėsėliai, gali būti Panko džiūvėsėliai
  • 20 g stambiai smulkinti, skrudinti, anakardžių ar kitos rūšies riešutai
  • 20 g lydyto sviesto
  • šviežių smulkintų petražolių

Garnyras:

  • 2 pomidorai
  • 1 paprika
  • 1 mėlynasis svogūnas
  • 10 g sviesto
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)


Gaminimas:

Lydekos file atšildykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sumaišykite džiūvėsėlius su smulkintomis šviežiomis petražolėmis, riešutais ir lydytu sviestu.  Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite afrikinių giliavandenių lydekų filė, suberkite džiūvėsėlių mišinį ant žuvies filė, tolygiai paskirstykite. Kepkite 8 – 10 min.
Garnyrui pomidorus supjaustykite į 4 dalis, paprikas stambiais rombais, o svogūnus stambiomis skiltelėmis. Pakepinkite keptuvėje ant sviesto, kad daržovės dar liktų traškios.
Skanaus!