Afrikinės giliavandenės lydekos filė su anakardžių riešutais

15 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Žuvis:
300 g Afrikinių lydekų filė be odos, Nowaco Exclusive
2 g druskos
Pipirų pagal skonį
40 g malti nesaldūs džiūvėsėliai, gali būti Panko džiūvėsėliai
20 g stambiai smulkinti, skrudinti, anakardžių ar kitos rūšies riešutai
20 g lydyto sviesto
šviežių smulkintų petražolių
Garnyras:
2 vnt. pomidorai
1 vnt. paprika
1 vnt. mėlynasis svogūnas
10 g sviesto
druskos ir pipirų (pagal skonį)


Gaminimas:

Lydekos file atšildykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sumaišykite džiūvėsėlius su smulkintomis šviežiomis petražolėmis, riešutais ir lydytu sviestu.  Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite afrikinių giliavandenių lydekų filė, suberkite džiūvėsėlių mišinį ant žuvies filė, tolygiai paskirstykite. Kepkite 8 – 10 min.
Garnyrui pomidorus supjaustykite į 4 dalis, paprikas stambiais rombais, o svogūnus stambiomis skiltelėmis. Pakepinkite keptuvėje ant sviesto, kad daržovės dar liktų traškios.
Skanaus!