Afrikinės giliavandenės lydekos filė su anakardžių riešutais
Žuvis:
- 300 g Afrikinių lydekų filė be odos, Nowaco Exclusive
- 2 g druskos
- Pipirų pagal skonį
- 40 g malti nesaldūs džiūvėsėliai, gali būti Panko džiūvėsėliai
- 20 g stambiai smulkinti, skrudinti, anakardžių ar kitos rūšies riešutai
- 20 g lydyto sviesto
- šviežių smulkintų petražolių
Garnyras:
- 2 pomidorai
- 1 paprika
- 1 mėlynasis svogūnas
- 10 g sviesto
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
Lydekos file atšildykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sumaišykite džiūvėsėlius su smulkintomis šviežiomis petražolėmis, riešutais ir lydytu sviestu. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite afrikinių giliavandenių lydekų filė, suberkite džiūvėsėlių mišinį ant žuvies filė, tolygiai paskirstykite. Kepkite 8 – 10 min.
Garnyrui pomidorus supjaustykite į 4 dalis, paprikas stambiais rombais, o svogūnus stambiomis skiltelėmis. Pakepinkite keptuvėje ant sviesto, kad daržovės dar liktų traškios.
Skanaus!