Afrikinės giliavandenės lydekos su traškia sūrio ir Panko plutele
Žuvis:
- Afrikinių lydekų filė be odos, Nowaco Exclusive, 300g, šaldyta
- Druska 2 g
- Pipirai (pagal skonį)
- Panko džiūvesėliai 40 g
- Sviestas 25 g
- Šviežios smulkintos petražolės
Padažas:
- Majonezas 40 g
- Česnakas 1 skiltelė
- Laimo žievelė (1/4 laimo)
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Garnyras:
- Kreivabūdės 200 g
- Mėlynasis svogūnas 1 vnt.
- Sviestas 10 g
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
Lydekos file atšildykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Panko džiūsvėsėlius sumaišykite su tarkuotu Čederio sūriu, įdėkite smulkintas šviežias petražoles bei supilkite lydytą sviestą. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite afrikinių giliavandenių lydekų filė, suberkite paruoštus trupinius su čederio sūriu ir tolygiai paskirstykite ant žuvies. Kepkite 8 – 10 min.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite.
Garnyrui skirtus grybus ir svogūnus stambiai susmulkinkite ir pakepinkite ant sviesto, kol suminkštės svogūnai. Paskaninkite druska ir pipirais.