Rudagalvių menkių filė kukurūzų dribsnių traškučiuose su bao bandele ir salotomis

90 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Žuvies file 300 g
Aliejus 50 ml.

Bao bandelė
Miltai 150 g
Sausos mielės 6 g
Druska 2,5 g
Cukrus 5 g
Vanduo 75 g
Rapsų aliejus 10 ml
Alyvuogių aliejus (tepimui)

Salotos:
Morkos 50 g
Kopūstai 50 g
Obuoliai (kieti ir sultingi) 30 g
Petražolės 3 g
Druska 2 g
Sezamų sėklos 2 g
Kardamonas maltas 0,5 g
Čili pipiras 2 g



Gaminimas:

Bandelei skirti sausi ingredientai sumaišomi, tada dedami skysčiai ir minkoma, kol taps vienalytė tešla. Paliekama iškilti kamb. temperatūroje valandai (tešlos tūris turi padidėti dvigubai). Masė padalijama į 4 dalis, susukami apvalūs kamuoliukai ir perskiriami pusiau įdedant kepimo popieriaus gabalėlį. Dedama į garpuodį, išklotą popieriumi, kaitinama. Kai vanduo užverda, uždengiamas dangtis ir verdama 10 min. Tuomet nukeliama nuo kaitros ir paliekama 5 – 6 min.

Žuvis kepama keptuvėje iš abiejų pusių po 3 – 4  min. arba gruzdintuvėje 5 – 7 min. 175℃ temp.

Salotoms: daržovės susmulkinamos, sezamų sėklos pakepinamos sausoje keptuvėje ir viskas sumaišoma su šlakeliu majonezo.

Bandelė užpildoma salotomis, žuvį galima supjaustyti mažesniais gabalėliais. Patiekiama su likusiu majonezu.