Menkė traškioje pistacijų plutelėje su krevečių padažu

20 min
2 porcijos
Jums prireiks:

Aliaskinių rudagalvių menkių filė be odos 490 g
Graikiško jogurto 250 g
Paniruotė
Maltų pistacijų 100 g
Džiūvėsėlių 100 g
Sviesto 100 g
Parmezano sūrio 4 š.
Džiovintų petražolių 2 š.
Šviežių petražolių 1 š.
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Padažas:
Didžiųjų tigrinių krevečių 6 vnt.
Grietinėlės 36% rieb. 250 ml
Dijon garstyčių 1 š.
Citrinos 1/4 vnt.
Sviesto 1 š.
Česnako 1 skilt.
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį


Gaminimas:

Žuvis atšildoma ir gerai nusausinama, dedama į skardą, išklotą kepimo popieriumi, aptepama graikišku jogurtu, apibarstoma pipirais ir druska.
Iš paniruotei skirtų ingredientų sumaišoma vientisa masė ir dedama ant žuvies gabalėlių.
Žuvis kepama orkaitėje 185 - 190°C temp, 10 – 15 min.

Padažui skirti česnakai pakepinami ant sviesto, pilama grietinėlė, dedamos garstyčios. Užvirus spaudžiamos citrinų sultys, dedama druskos ir pipirų. Paskiausiai įdedamos pasmulkintos krevetės, kaitinama 2 - 2,5 min.