Menkės file su daržovių ir šoninės troškiniu

30 min
3 porcijos
Jums prireiks:

20 g   Sviestas
50 g  
Rūkyta šoninė
200 g   Svogūnai
150 g   Salierų stiebai
200 g  
Morkos 
300 g  
Baltosios pupelės, virtos
1 šakelė  
Čiobreliai 
200 g   Kopūstai Savojos arba baltagūžiai
60 g   Baltasis vynas
300 g  
Sultinys
200 g   Grietinėlė
20 g   Česnakai
pagal skonį   Druskos ir pipirų
450 g   Ledjūrio menkių filė porcijos NOWACO Gourmet
200 g   Kukurūzų traškučiai susmulkinti iki miltų
15 g  
Petražolės arba kalendros
pagal skonį   Druska ir pipirai
1 vnt.   Kiaušinis


Gaminimas:

Žuvis atšildoma, apvoliojama kiaušinio plakinyje, po to kukurūzų traškučių ir petražolių mišinyje. Kepama orkaitėje 200℃ temp., 12 – 15 min.
Svogūnai, morkos, salierų stiebai, šoninė, česnakai supjaustomi norimo dydžio gabalėliais ir apkepinami svieste ir patroškinami 7 – 12 min. dedami smulkinti kopūstai ir čiobrelių lapeliai. Kopūstams apkepus, pilamas vynas ir kaitinama 4 – 5 min., tuomet pilama sultinys, grietinėlė ir dedamos pupelės. Troškinama 10 – 12 min. 
Į lėkštę dedama troškinio, ant viršaus traškios žuvies.