Menkės file su daržovių ir šoninės troškiniu

30 min
3 porcijos
Jums prireiks:

Sviestas 20 g
Rūkyta šoninė
50 g
Svogūnai 200 g
Salierų stiebai 150 g
Morkos 
200 g
Baltosios pupelės, virtos
300 g
Čiobreliai 
1 šakelė
Kopūstai Savojos arba baltagūžiai 200 g
Baltasis vynas 60 g
Sultinys
300 g
Grietinėlė 200 g
Česnakai 20 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
Ledjūrio menkių filė porcijos NOWACO Gourmet 450 g
Kukurūzų traškučiai susmulkinti iki miltų 200 g
Petražolės arba kalendros
15 g
Druska ir pipirai pagal skonį
Kiaušinis 1 vnt.


Gaminimas:

Žuvis atšildoma, apvoliojama kiaušinio plakinyje, po to kukurūzų traškučių ir petražolių mišinyje. Kepama orkaitėje 200℃ temp., 12 – 15 min.
Svogūnai, morkos, salierų stiebai, šoninė, česnakai supjaustomi norimo dydžio gabalėliais ir apkepinami svieste ir patroškinami 7 – 12 min. dedami smulkinti kopūstai ir čiobrelių lapeliai. Kopūstams apkepus, pilamas vynas ir kaitinama 4 – 5 min., tuomet pilama sultinys, grietinėlė ir dedamos pupelės. Troškinama 10 – 12 min. 
Į lėkštę dedama troškinio, ant viršaus traškios žuvies.