Jūrų lydekų gabalėliai su Bešamelio padažu ir batatais
| 260 g | Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos | |
| 50 g | Miltai | |
| 300 g | Batatai | |
| 2 g | Druska | |
| 1 g | Pipirai | |
| 30 g | Aliejus | |
| 10 g | Petražolės |
| Padažas: |
| 20 g | Sviestas | |
| 10 g | Miltai | |
| 200 g | Pienas | |
| 50 g | Špinatai | |
| 1 g | Muskato riešutas maltas | |
| 2 g | Druska |
Gaminimas:
Lydeka atšildoma ir apibarstoma druska ir pipirais, tuomet apvoliojama miltuose ir apkepama keptuvėje su aliejumi. Batatai pjaustomi skiltelėmis ar 1,5 cm griežinėliais, apšlakstomi aliejumi ir apibarstomi prieskoniais. Žuvis dedama į skardą ir kepama kartu su pjaustytais batatais 20 min. 190 – 200℃ temp. orkaitėje.
Padažui skirtas sviestas išlydomas prikaistuvyje, dedami miltai ir maišoma šluotele. Po truputį pilamas pienas ir maišoma, kol užvirs, dedama druska ir muskato riešutai.
Patiekiama su salotomis ar špinatais.












