Silkių filė Matjes NOWACO Exclusive, be odos, šaldytos, 350 g

Matjes silkės (Clupea harengus)

Tai jaunos, itin riebios silkės, kurios išskirtinio apdorojimo dėka įgyja švelniai subtilų skonį. Karališkosios Matjes silkės vertinantiems kokybę – tai natūralus, šaldytas produktas ir jokių konservantų. 

Kuo skiriasi Matjes silkė nuo įprastų silkių? 

Matjes silkė iš įprastų silkių skiriasi tuo, kad sužvejojamos labai jaunos silkutės, dar nesulaukusios lytinės brandos. Šių silkučių žvejojimo periodas labai trumpas ir trunka tik 2 mėnesius metuose – gegužės - birželio mėnesiais. Lyginant su įprasta silke, Matjes silkučių skonis yra švelnesnis, jos yra riebesnės. Šios silkutės specialiai apdorojamos sūryme taip išsaugant subtilią tekstūrą ir skonį.

Beje šaldymas – puikus konservavimo būdas. Nereikalingi jokie konservantai ir stabilizatoriai, produktas natūralus ir sveikas. Išsaugotos visos naudingos žmogui maistinės savybės žuvyje.

Plačiau apie MATJES silkę skaitykite čia

Grynasis svoris pakuotėje: 350 g
Laikymo sąlygos: -18°C, atšildyto produkto pakartotinai neužšaldyti.
Pagaminta: Lenkijoje
Kilmės šalis: Norvegija
Sudedamosios dalys (alergenai): Atlantinė SILKĖ (lot. Clupea harengus), druska.

Energinė vertė

718 KJ 173 Kcal

Riebalai

16,22 g

Sotieji riebalai

2,5 g

Anglia-vandeniai

0 g

iš kurių cukrų

0 g

Baltymai

12 g

Druska

2 g

Gaminimas: atšildykite ir skanaukite kaip užkandį, ruoškite salotas ar ragaukite olandišku stiliumi - su traškia bandele ir pjaustytais svogūnais! Skanaus!

Matjes silkės receptai:

Siųlome keletą paprastų matjes silkės gaminimo receptų, kuriais nustebinsite savo šeimos narius ar svečius.

Matjes silkės sumuštinis su putpelių kiaušiniais ir graikiškais riešutais

Matjes silkės sumuštinis su burokėliais ir grūdėta varške

Matjes silkė su obuolių ir svogūnų pagardu bei bruknių džemu

DĖMESIO! Prieš vartojimą atšildyti.