Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos, 440 g

Argentininės jūros lydekos (Merluccius hubbsi), skrostos, be galvos, be uodegos, šaldytos.
Argentininės jūrų lydekos yra šaldomos ir skrodžiamos dar laive, netrukus po pagavimo. To dėka ši žuvis išlaiko ne tik visas naudingąsias medžiagas, bet ir yra puikios tvirtos struktūros, natūralaus žuvies kvapo.
Ši lydeka turi liesą, baltą mėsa, yra riebalų rūgščių, baltymų, mineralų šaltinis. Lydekos mėsa yra ypač sveika, maistinga ir lengvai virškinama, todėl ją ypač rekomenduojama vartoti vaikams ir pagyvenusiems žmonėms. Dėl žemo kalorijų skaičiaus ši žuvis naudojama mažo kaloringumo dietų meniu. Lydekos vartojimas stiprina imuninę sistemą.

Grynasis svoris: 440 g      

Laikymo sąlygos: -18°C, atšildyto produkto pakartotinai neužšaldyti.

Pagaminta: Lietuvoje

Kilmės šalis: Ispanija

Sudedamosios dalys (alergenai): Argentininės jūros LYDEKOS (Merluccius hubbsi) 100%.

Energinė vertė

385 KJ 92 Kcal

Riebalai

2,2 g

Sotieji riebalai

0 g

Anglia-vandeniai

0 g

iš kurių cukrų

0 g

Baltymai

18 g

Druska

0 g

Gaminimas: Žuviai nuskutami žvyneliai, nuplaunama ir nusausinama. Lydekoje padarykite keletą negilių pjūvių peiliu iš vienos pusės, apšlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi, tada pagardinkite druska, apibarstykite krapais, patrinkite alyvuogių aliejumi. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, įpjovomis į viršų. Ant viršaus ir į vidų dėkite sviesto bei krapų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 10 – 15 minučių. Keptuvėje troškinkite 15 - 20 min.  ant vidutinės kaitros, nepamiršdami įdėti sviesto ir uždengti dangčio.

DĖMESIO! Prieš vartojimą termiškai apdoroti.
Keptuvėje
Keptuvėje
15 - 20 min.
Orkaitėje
Orkaitėje
200°C, 10 - 15 min.