Tilapija su mangų ir paprikų salotomis

15 min.
2-3 porcijos
Jums prireiks:

Nilinių tilapijų filė be odos 400 g
Kiaušinių 2 vnt.
Panko džiūvėsėlių 150 g
Miltų 100 g
Kanapių sėklų (lukštentų) 30 g
Sezamų sėklų (pakepintų) 30 g
Smulkintų petražolių 1 š.
Vandens 2 š.
Smulkintų mėtų 1 a. š.
Druskos žiupsnelio
Pipirų žiupsnelio
Batonas:
Prancūziško batono 1 vnt.
Krapų 1 a. š.
Česnakų 2 skilt.
Druskos žiupsnelio
Pipirų žiupsnelio
Sviesto 1 š.
Salotos:
Mėlyno svogūno 1 vnt.
Agurko 1 vnt.
Mango 1 vnt.
Trinto mango 50 g
Raudonos paprikos 1/2 a. š.
Citrinų sulčių 4 š.
Smulkintų kalendrų 1 š.
Druskos žiupsnelio
Pipirų žiupsnelio


Gaminimas:

Žuvis supjaustoma juostelėmis ir apibarstoma druska ir pipirais, apvoliojama miltais, kiaušinio plakiniu ir galiausiai panko džiūvėsėlių, miltų, sėklų ir petražolių mišinyje. Kepama iš abiejų pusių po 1 – 1,5 min.

Batonas supjaustomas, pakepamas ant sviesto kartu su smulkintais česnakais, apibarstomas prieskoniais ir krapais.

Salotoms agurkai, mangai ir paprikos supjaustomi šiaudeliais, svogūnai – žiedais. Trintas mangas, citrinų sultys, prieskoniai sumaišomi ir užpilami ant pjaustytų ingredientų.