Midijos su perlinėmis kruopomis

30 min
2 porcijos
Jums prireiks:

Midijų 300 g
Perlinių kruopų 200 g
Šparaginių pupelių 150 g
Špinatų 100 g
Šalotinio svogūno 1 vnt.
Česnako 1 skilt.
Natūralių obuolių sulčių 120 ml
Vištienos sultinio 100 ml
Grietinėlės 36% rieb. 80 ml
Obuolių acto 1 a. š.
Alyvuogių aliejaus 4 š.
Raudonėlių žiupsnelio
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį


Gaminimas:

Perlinės kruopos išverdamos vandenyje. Prikaistuvyje apkepinami svogūnai ir česnakai, dedamos kruopos, druskos ir pipirų, pilamas sultinys ir grietinėlė. Kaitinama ant silpnos kaitros, kol išgaruos skystis (6 – 7 min.)

Kitame prikaistuvyje pakepinamas likęs svogūnas ir česnakas. Dedamos midijos ir šparaginės pupelės. Pilama acto ir obuolių sulčių, dedama prieskonių. Kaitinama, 3 – 4 min. Sudedami špinatai ir viskas išmaišoma.