Matjes silkė su obuolių ir svogūnų pagardu bei bruknių džemu
| 150 g | Silkių filė Matjes NOWACO Exclusive, be odos | |
| 100 g | svogūnų, pjaustytų šiaudeliais | |
| 1 vnt. | šakelė mairūnų | |
| pipirų | ||
| druskos | ||
| 15 g | sviesto | |
| 300 g | rūgščių obuolių (geriausiai tiks Granny Smith rūšies obuoliai) | |
| 30 g | bruknių džemo (geriau rūgštesnis) |
Garnyrui pateikite keptų bulvių ar mėgstamos duonos |
Gaminimas:
Svogūnai pakepinami ant sviesto, kol pagels, dedama mairūnų, druskos ir pipirų. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis ir sudedami į svogūnus ir dar pakepinama 2 – 3 min.
Pagardas paskirstomas lėkštėje, ant viršaus dedama silkutė ir patiekiama su bruknių džemu bei šilta skrudinta duonele.









