Lydeka su baklažanais, kepta karšto oro gruzdintuvėje

60 min.
4 porcijos
Jums prireiks:

800 g Argentininės jūros lydekos be galvų, be uodegų
Žuvies marinavimui:
10 g džiovintos paprikos milteliai
10 g česnakai
1/2 vnt. citrinos sultys
2 g imbieras
10 g persiladas
1 g pipirai
10 g. alyvuogių aliejus kepimui
Garnyras:
1-2 vnt. baklažanai
3 vnt. pomidorai
150 g čederio sūris
5 g persiladas



Gaminimas:

Žuvis atšildoma, nuskutami žvyneliai. Pjaustoma norimo dydžio gabalėliais arba žuvys paliekamos nepjaustytos. Marinuojama su prieskoniais ir apšlakstoma aliejumi. Paliekama 30 – 60 min. įsigerti prieskoniams ir kepama karšto oro gruzdintuvėje 160℃ temp., 20 min.

Baklažanai supjaustomi 1 – 1,5 cm storio griežinėliais, apibarstomi prieskoniais ir paliekami apie 30 – 60 min. nutekėti sultims (geriausiai įdėti į sietą, per kurį galėtų ištekėti nereikalingas skystis). Ant baklažano dedami pomidorų griežinėliai ir užbarstoma tarkuoto sūrio. Kepama kartu su žuvimi arba galima pasirinkti aukštesnę temperatūrą, kad sūris šiek tiek apskrustų.