Lydeka su baklažanais, kepta karšto oro gruzdintuvėje
| 800 g | Argentininės jūros lydekos be galvų, be uodegų | |
| Žuvies marinavimui: | ||
| 10 g | džiovintos paprikos milteliai | |
| 10 g | česnakai | |
| 1/2 vnt. | citrinos sultys | |
| 2 g | imbieras | |
| 10 g | persiladas | |
| 1 g | pipirai | |
| 10 g. | alyvuogių aliejus kepimui | |
| Garnyras: | ||
| 1-2 vnt. | baklažanai | |
| 3 vnt. | pomidorai | |
| 150 g | čederio sūris | |
| 5 g | persiladas |
Gaminimas:
Žuvis atšildoma, nuskutami žvyneliai. Pjaustoma norimo dydžio gabalėliais arba žuvys paliekamos nepjaustytos. Marinuojama su prieskoniais ir apšlakstoma aliejumi. Paliekama 30 – 60 min. įsigerti prieskoniams ir kepama karšto oro gruzdintuvėje 160℃ temp., 20 min.
Baklažanai supjaustomi 1 – 1,5 cm storio griežinėliais, apibarstomi prieskoniais ir paliekami apie 30 – 60 min. nutekėti sultims (geriausiai įdėti į sietą, per kurį galėtų ištekėti nereikalingas skystis). Ant baklažano dedami pomidorų griežinėliai ir užbarstoma tarkuoto sūrio. Kepama kartu su žuvimi arba galima pasirinkti aukštesnę temperatūrą, kad sūris šiek tiek apskrustų.







