Receptas - Kalmarų žiedai su pomidorų concassé

15 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Kalmarų žiedų 300 g
Špinatų lapų 20 g
Gražgarstės lapų 20 g
Alyvuogių aliejaus 10 ml
Druskos žiupsnelio
Pipirų žiupsnelio
Pomidorų cocassé:
Pomidorų 200 g
Džiovintų pomidorų 80 g
Šalotinio svogūno 80 g
Česnako 4 skilt.
Alyvuogių aliejaus 60 ml
Raudonojo vyno acto 20 ml
Druskos žiupsnelio
Pipirų žiupsnelio


Gaminimas:

Pomidorai nublanširuojami, nulupami, išimamos sėklos ir supjaustoma mažais kubeliais. Saulėje džiovinti pomidorai, svogūnėliai, česnakai taip pat susmulkinami. Į prikaistuvį pilamas aliejus, dedami svogūnėliai ir česnakai, pakepinama. Dedami saulėje džiovinti pomidorai, pilamas actas, cukrus ir kaitinama kelias minutes. Dedami pomidorai ir kaitinama 1 – 2 min.

Kalmarų žiedai kepinami keptuvėje 3 – 4 min. (arba kol suminkštės). Skaninama druska ir pipirais pagal skonį.