Lydekų gabaliukai su karamelizuotais svogūnais ir bulvėmis
800 g | Argentininės jūros lydekos NOWACO Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos | |
800 g | bulvės | |
30 g | sviestas | |
druska ir pipirai pagal skonį | ||
persiladas pagal skonį |
Karamelizuotiems svogūnams
450 g | svogūnai | |
50 g | sviestas | |
30 g | balzamiko actas | |
20 g | rudasis cukrus | |
druska ir pipirai pagal skonį |
Gaminimas:
Lydeka atšildoma, nuvalomi žvynai. Supjaustoma ir ištrinama prieskoniais. Sovgūnai supjaustomi šiaudeliais, dedami kepti su sviestu. Kai svogūnai tampa auksinės spalvos, dedama cukraus ir pilamas actas. Kaitinama, kol svogūnai lengvai paruduos. Bulvės nulupamos, supjaustomos 1-1,5 cm girežinėliais ir verdamos. Išvirtos bulvės išdėliojamos kepimo inde. Ant kiekvieno griežinėlio dedama karamelizuotų svogūnų. Ant viršaus po gabalėlį lydekos. Kepama orkaitėje 15-20 min., 180℃ temperatūroje.