Lydekų gabaliukai su karamelizuotais svogūnais ir bulvėmis

20 min
4 porcijos
Jums prireiks:

800 g Argentininės jūros lydekos NOWACO Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos
800 g bulvės
30 g sviestas
druska ir pipirai pagal skonį
persiladas pagal skonį

Karamelizuotiems svogūnams

450 g svogūnai
50 g sviestas
30 g balzamiko actas
20 g rudasis cukrus
druska ir pipirai pagal skonį


Gaminimas:

Lydeka atšildoma, nuvalomi žvynai. Supjaustoma ir ištrinama prieskoniais. Sovgūnai supjaustomi šiaudeliais, dedami kepti su sviestu. Kai svogūnai tampa auksinės spalvos, dedama cukraus ir pilamas actas. Kaitinama, kol svogūnai lengvai paruduos. Bulvės nulupamos, supjaustomos 1-1,5 cm girežinėliais ir verdamos. Išvirtos bulvės išdėliojamos kepimo inde. Ant kiekvieno griežinėlio dedama karamelizuotų svogūnų. Ant viršaus po gabalėlį lydekos. Kepama orkaitėje 15-20 min., 180℃ temperatūroje.