Karšto oro gruzdintuvėje ruošta lydeka su cherry pomidorų salotomis ir kruopų garnyru
| 800 g |
Argentininės jūros lydekos Nowaco Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos, 800g |
|
| 8 g | druska | |
| 2 g | pipirai | |
| 1 vnt. | citrina | |
| 3 skilt. | česnakas | |
| 50 g | kukurūzų dribsniai be cukraus | |
| 50 g | čederio sūris |
Garnyrui
| 300 g | cherry pomidoriukai | |
| 10 g | alyvuogių aliejus | |
| 2 g | petražolės | |
| 2 g | druska | |
| 100 g | pasirinktos kruopos (ryžiai, bolivinė balanda ar kt.) | |
| 3 g | druska |
Gaminimas:
Žuvis atšildoma, nuimami žvyneliai. Dedama druskos ir pipirų, į vidų citrinos griežinėlių. Žuvis dedama į karšto oro gruzdintuvę, apibarstoma sūriu ir smulkintais kukurūzų dribsniais. Kepama 190℃ temp., 15 min.
Kol žuvis kepa, verdamos kruopos. Pomidoriukai supjaustomi ir sumaišomi su prieskoniais.
Pasirinktinai galima pateikti su remoulade ar tartar padažu.








