Žuvies filė tešloje su įdarytais batatais

60 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Žuvies filė tešloje su česnakiniu padažu (pasirinktinai) 440 g
Žuvies filė tešloje su sūrio padažu (pasirinktinai) 440 g
Žuvies filė tešloje su špinatų padažu (pasirinktinai) 440 g
Batatai:
Didelių batatų 3 vnt.
Sviesto 50 g
Druskos 3 g
Pipirų 1 g
Vyšninių pomidoriukų 250 g
Parmezano sūrio 50 g
Jelapenų 15 g
Mėlynojo svogūno 1 vnt.
Kalendros 1 a. š.
Padažas:
Graikiško jogurto 100 g
Majonezo 50 g
Česnakų 1 skilt.
Laimo sulčių 1 a. š.
Pjaustyto svogūno 1 vnt.
Kalendrų 1 š.
Alyvuogių aliejaus 3 š.
Cukraus 1 a. š.


Gaminimas:

Batatai perpjaunami pusiau, dedama sviesto, druskos, pipirų ir kepama 180°C temp, 40-60 min. orkaitėje, vėliau išskobiamas vidus, dedama pomidorų, svogūnų, kalendros, jelapeno ir sūrio, dar pakepama orkaitėje 5 min. Žuvis kepama orkaitėje 190°C temp, 10 – 15 min. Iš padažui skirtų ingredientų sumaišomas padažas.