Tuno kepsnys su minkšta kukurūzų koše ir karamelizuotais burokėliais
2 vnt. tuno kepsnių,
1 š. medaus,
3 š. sojų padažo,
4 š. alyvuogių aliejaus,
3 š. kepintų sezamų sėklų aliejaus,
2 š. sezamų sėklų,
½ puodelio polentos,
2 puodeliai pieno,
40 g parmezano sūrio,
1 š. smulkintų petražolių,
2 g druskos
3 maži burokėliai (švieži, bet galite naudoti ir virtus - nereikės kepti),
1 a. š. medaus,
¼ a. š. druskos,
2 š. juodo balzaminio acto
Gaminimas:
Tunas pamarinuojamas apie 30 min. – 1 val. užsandarintame maišelyje. Tuomet nusausinamas popieriumi ir apvoliojamas sezamų sėklų mišinyje. Kepamas ant įkaitusio alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių po 1 min. (priklausomai nuo kepsnio storio).
Polenta: sūris sutarkuojamas. Į prikaistuvį supilamas pienas ir kaitinama, beveik užvirus pienui beriama polenta ir druska, maišoma šluotele ir kaitinama 7 – 8 min, kol kukurūzų milteliai suminkštės ir košė sutirštės. Beriamas sūris, kaitinama dar 1 min,. Beriamos smulkintos petražolės ir išmaišoma. Jei košė per tiršta, galima įpilti dar pieno ar vandens.
Maži burokėliai kepami orkaitėje ant druskos 190 – 200 °C temperatūroje, 20 min. Medus, actas dedami į prikaistuvį ir kaitinami, kol masė sutirštės ir kibs prie šaukšto. Burokėliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir dedami į prikaistuvį su acto ir medaus mase, pakaitinama 1 – 2 min.