Tuno kepsnys su minkšta kukurūzų koše ir karamelizuotais burokėliais

30 min
2 porcijos
Jums prireiks:

2 vnt. tuno kepsnių, Gelsvauodegių tunų kepsniai NOWACO Gourmet, šaldyti, 400 g
1 š. medaus
3 š. sojų padažo
4 š. alyvuogių aliejau
3 š. kepintų sezamų sėklų aliejaus
2 š. sezamų sėklų

½ puodelio polentos
2 puodeliai pieno
40 g parmezano sūrio
1 š. smulkintų petražolių
2 g druskos

3 vnt. maži burokėliai (švieži, bet galite naudoti ir virtus - nereikės kepti)
1 a. š. medaus
¼ a. š. druskos
2 š. juodo balzaminio acto


Gaminimas:

Tunas pamarinuojamas apie 30 min. – 1 val. užsandarintame maišelyje. Tuomet nusausinamas popieriumi ir apvoliojamas sezamų sėklų mišinyje. Kepamas ant įkaitusio alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių po 1 min. (priklausomai nuo kepsnio storio).

Polenta: sūris sutarkuojamas. Į prikaistuvį supilamas pienas ir kaitinama, beveik užvirus pienui beriama polenta ir druska, maišoma šluotele ir kaitinama 7 – 8 min, kol kukurūzų milteliai suminkštės ir košė sutirštės. Beriamas sūris, kaitinama dar 1 min,. Beriamos smulkintos petražolės ir išmaišoma. Jei košė per tiršta, galima įpilti dar pieno ar vandens.

Maži burokėliai kepami orkaitėje ant druskos 190 – 200 °C temperatūroje, 20 min. Medus, actas dedami į prikaistuvį ir kaitinami, kol masė sutirštės ir kibs prie šaukšto. Burokėliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir dedami į prikaistuvį su acto ir medaus mase, pakaitinama 1 – 2 min.