Tuno kepsnys su minkšta kukurūzų koše ir karamelizuotais burokėliais
| 2 vnt. | tuno kepsnių, Gelsvauodegių tunų kepsniai NOWACO Gourmet, šaldyti, 400 g | |
| 1 š. | medaus | |
| 3 š. | sojų padažo | |
| 4 š. | alyvuogių aliejau | |
| 3 š. | kepintų sezamų sėklų aliejaus | |
| 2 š. | sezamų sėklų |
| ½ | puodelio polentos | |
| 2 | puodeliai pieno | |
| 40 g | parmezano sūrio | |
| 1 š. | smulkintų petražolių | |
| 2 g | druskos |
| 3 vnt. | maži burokėliai (švieži, bet galite naudoti ir virtus - nereikės kepti) | |
| 1 a. š. | medaus | |
| ¼ a. š. | druskos | |
| 2 š. | juodo balzaminio acto |
Gaminimas:
Tunas pamarinuojamas apie 30 min. – 1 val. užsandarintame maišelyje. Tuomet nusausinamas popieriumi ir apvoliojamas sezamų sėklų mišinyje. Kepamas ant įkaitusio alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių po 1 min. (priklausomai nuo kepsnio storio).
Polenta: sūris sutarkuojamas. Į prikaistuvį supilamas pienas ir kaitinama, beveik užvirus pienui beriama polenta ir druska, maišoma šluotele ir kaitinama 7 – 8 min, kol kukurūzų milteliai suminkštės ir košė sutirštės. Beriamas sūris, kaitinama dar 1 min,. Beriamos smulkintos petražolės ir išmaišoma. Jei košė per tiršta, galima įpilti dar pieno ar vandens.
Maži burokėliai kepami orkaitėje ant druskos 190 – 200 °C temperatūroje, 20 min. Medus, actas dedami į prikaistuvį ir kaitinami, kol masė sutirštės ir kibs prie šaukšto. Burokėliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir dedami į prikaistuvį su acto ir medaus mase, pakaitinama 1 – 2 min.





