Tilapijos su pistacijų plutele ir obuolių bei salierų salotomis
| 400 g | Nilinių tilapijų filė be odos | |
| 20 g | citrinų sultys | |
| 5 g | persiladas | |
| Paniruotė: | ||
| 120 g | miltai | |
| 120 g | kiaušiniai | |
| 100 g | pistacijos | |
| 100 g | panko džiūvėsėliai | |
| 30 g | petražolės | |
| Salotos: | ||
| 250 g | obuoliai Granny Smith | |
| 150 g | salierų stiebai | |
| 10 g | svogūnų laiškai | |
| 60 g | agurkai | |
| 50 g | pekano riešutai | |
| 10 g | krapai | |
| 10 g | laiškinis česnakas | |
| 100 g | majonezas | |
| druska ir pipirai paga skonį |
Gaminimas:
Žuvis atšildoma ir nusausinama. Apšlakstoma citrinų sultimis ir apibarstoma persilado prieskoniais. Žuvis apvoliojama miltuose ir kiaušinyje, tuomet dedama į smulkintų pistacijų, petražolių ir panko džiūvėsėlių mišinį. Kepama karšto oro gruzdintuvėje, 10-12 min, 170℃ temperatūroje. Salotoms skirti ingredientai susmulkinami ir viskas sumaišoma.






