Sterkų filė su balto vyno padažu

20 min
3 porcijos
Jums prireiks:

Sterkų filė 400 g
Miltų 4 š.
Druskos žiupsnelio
Juodųjų pipirų žiupsnelio
Padažas:
Smulkintų svogūnų 1 š.
Sauso balto vyno 100 ml
Sviesto 70 g
Druskos žiupsnelio
Garnyras:
Pjaustyto moliūgo 200 g
Virtų lęšių 150 g
Chorizo dešros 80 g
Špinatų lapų 50 g
Sviesto 10 g


Gaminimas:

Garnyras: lęšiai išbrinkinami vandenyje arba išverdami pagal gamintojo rekomendacijas. Moliūgas apkepinamas ant sviesto (3 – 4 min), dedama dešra ir lęšiai, dar pakepama 2 – 3 min., įmaišomi špinatų lapai.


Padažas: svogūnai pakepinami, dedama druska, cukrus (pagal skonį), pilamas vynas. Nugarinama pusiau.

Žuvis gerai nusausinama, apibarstoma prieskoniais, paniruojama miltais, Kepama keptuvėje iš abiejų pusių po 2 – 3 min.