Salotos su šiaurinėmis krevetėmis ir klevų sirupo užpilu

15 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Salotų užpilas:
Aliejus alyvuogių  40 g 
Balzamiko actas 30 g 
Klevų sirupas 30 g 
Pipirai juodieji 1 g 
Grūdėtos garstyčios 10 g 
Česnakas 1 skiltelė – 3 g 
Druska 3 g 

Salotos 80 g 
Svogūnai mėlyni 20 g 
Paprika 1 vnt. 
Granatas ½ 
Lukštentos kanapių sėklos 5 g 

Šiaurinės krevetės NOWACO, virtos, be kiautų, be galvų, 150 g
Sviestas 10 g 
Česnakas 5 g 
Petražolės 5 g 
Druska 2 g 



Gaminimas:

Česnakas susmulkinamas, salotų užpilui skirti ingredientai gerai sumaišomi plakimo šluotele.
Šaldytos krevetės dedamos į įkaitusią keptuvę su sviestu, kaitinama apie 5 – 6 min., kol krevetės atšils. Dedama smulkinto česnako ir petražolių, druskos. 
Į lėkštę dedama nuplautų salotų, pjaustytų svogūnų ir paprikų. Pilamas salotų užpilas ir šiek tiek permaišoma su salotomis. Tuomet dedamos krevetės ir granatai. Ant viršaus barstomos kanapių sėklos, kurias galima dar ir pakepinti.