Rudagalvės menkės lazdelės džiūvėsėliuose

20 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Aliaskinių rudagalvių menkių filė juostelės tešloje 240 g
Virtų ryžių 100 g
Sviesto 10 g
Druskos žiupsnelio
Žaliųjų žirnelių 200 g
Sviesto 30 g
Smulkintų mėtų lapų 1 a .š.
Smulkinto šalotinio svogūno 30 g
Druskos žiupsnelio
Pipirų žiupsnelio
Smulkintų česnakų 2 a. š.
Pagardas:
Majonezo 150 g
Smulkinto šalotinio svogūno 20 g
Smulkintos raudonos paprikos 3 v. š.
Smulkintos geltonos paprikos 3 v. š.
Smulkintų pomidorų 3 v. š.
Smulkintų svogūnų laiškų 2 v. š.
Smulkintos kalendros 1 a. š.
Smulkintų česnakų 2 a. š.
Smulkinto čili pipiro 1 a. š.
Smulkintų mėtų lapų 1 a. š.
Malto kumino 1/2 a. š.
Druskos žiupsnelio
Pipirų žiupsnelio
Cukraus žiupsnelio


Gaminimas:

Ryžiai verdami pagal gamintojo rekomendacijas, sumaišomi su sviestu. Žuvis kepama aliejuje 180°C 4 – 5 min. Žirneliams pakepinami svogūnai ir česnakai, tada dedami žirneliai, mėtos, druska ir pipirai. Kepinama, kol žirneliai suminkštės. Pagardui skirti ingredientai susmulkinami, viskas sumaišoma.