Midijos sūrio padaže su bulvėmis ir šonine

40 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

1 kg Virti mėlynieji moliuskai pilnu kiautu
Pomidorų salsa:
200 g pomidorai savo sultyse
2 g kalendra
20 g. svogūnai
10 g alyvuogių aliejus
2 g druska
1 g pipirai
5 g. česnakai
Sūrio padažas:
400 g. grietinėlė
150 g. čederio sūris
10 g česnakai
5 g džiovinta paprika
3 g druska
Virtos bulvės:
500 g bulvės
20 g česnakai
50 g šoninė



Gaminimas:

Midijos atšildomos ir nuvalomos.

Bulvės: bulvės išverdamos. Skardoje suspaudžiamos delnu, apibarstomos šonine ir česnakais. Apkepama orkaitėje 15 min., 200 ℃.

Salsa: salsai skirti ingredientai susmulkinami ir sumaišomi.

Sūrio padažas: sūris sutarkuojamas. Grietinėlė užverdama, dedami prieskoniai ir sūris, išmaišoma.

Midijos sudedamos ant kepamų bulvių, užpilamas sūrio padažas ir apkepama dar apie 8 – 10 min.

Pateikiama su pomidorų salsa.