Midijos sūrio padaže su bulvėmis ir šonine
| 1 kg | Virti mėlynieji moliuskai pilnu kiautu | |
| Pomidorų salsa: | ||
| 200 g | pomidorai savo sultyse | |
| 2 g | kalendra | |
| 20 g. | svogūnai | |
| 10 g | alyvuogių aliejus | |
| 2 g | druska | |
| 1 g | pipirai | |
| 5 g. | česnakai | |
| Sūrio padažas: | ||
| 400 g. | grietinėlė | |
| 150 g. | čederio sūris | |
| 10 g | česnakai | |
| 5 g | džiovinta paprika | |
| 3 g | druska | |
| Virtos bulvės: | ||
| 500 g | bulvės | |
| 20 g | česnakai | |
| 50 g | šoninė |
Gaminimas:
Midijos atšildomos ir nuvalomos.
Bulvės: bulvės išverdamos. Skardoje suspaudžiamos delnu, apibarstomos šonine ir česnakais. Apkepama orkaitėje 15 min., 200 ℃.
Salsa: salsai skirti ingredientai susmulkinami ir sumaišomi.
Sūrio padažas: sūris sutarkuojamas. Grietinėlė užverdama, dedami prieskoniai ir sūris, išmaišoma.
Midijos sudedamos ant kepamų bulvių, užpilamas sūrio padažas ir apkepama dar apie 8 – 10 min.
Pateikiama su pomidorų salsa.







