Midijos obuolių sidro padaže
| 1 kg | Virti mėlynieji moliuskai, NOWACO Exclusive, pilnu kiautu | |
| 60 g | Šoninė šaltai rūkyta | |
| 60 g | Kietas sūris | |
| 600 g | Pomidorai savo sultyse | |
| 250 g | Kokosų pienas (riebesnis) | |
| 100 ml | Obuolių sidras | |
| 150 g | Svogūnai | |
| 20 g | Aliejus | |
| 30 g | Sviestas | |
| 30 g | Česnakai | |
| 4 g | Druska | |
| 5 g | Cukrus | |
| 2 g | Pipirai | |
| 20 g | Petražolės |
| Batonas patiekimui: |
| 300 g | Batonas | |
| 5 g | Česnakas | |
| 15 g | Aliejus | |
| 1 g | Druska | |
| 0,5 g | Pipirai |
Gaminimas:
Midijos atšildomos. nuvalomos, kur reikia, kempinės pagalba.
Svogūnai ir česnakai susmulkinami ir pakepinami, dedama šoninė ir šiek tiek paskrudinama. Pilamas sidras, kaitinama 5 – 6 min., dedami pomidorai ir kokosų pienas, viskas užverdama. Sudedamos midijos ir paverdama dar 3 – 5 min. Patiekiama dubenyje apibarsčius skrudinta šonine, sūriu su paskrudintu batonu.







