Kalmarų filė kepsniai su grūstomis bulvėmis ir sviesto – kaparėlių padažu

25 min.
4 porcijos
Jums prireiks:

Kalmarų filė be odos 550 g
Aliejaus kepimui 2 š.
Kalmarų filė paniruotė:
Tarkuoto parmezano sūrio 160 g
Kiaušinių 1 vnt.
Miltų 5 š.
Vandens 2 š.
Smulkintų petražolių 2 a. š.
Juodųjų pipirų 1/4 a. š.
Padažas:
Sviesto 50 g
Citrinų sullčių 2 š.
Kaparėlių 1 š.
Cukraus 1/2 š.
Garnyras:
Ddidelių virtų bulvių 4 vnt.
Sviesto 60 g
Smulkintų krapų 1 š.
Druskos žiupsnelio


Gaminimas:

Bulvės nulupamos ir išverdamos, keptuvėje susmulkinamos, kepinamos ant sviesto, skaninamos druska ir smulkintais česnakiniais laiškais.

Kalmarų filė perpjaunama pusiau, apvoliojama miltais, dedama į kiaušinio plakinį ir tada apvoliojama parmezano sūrio paniruotėje, kuri paruošiama sumaišius tarkuotą sūrį, likusius miltus ir smulkintas petražoles. Kalmarų filė kepama keptuvėje iš abiejų pusių po 1,5 – 2 min.

Padažui skirtas sviestas išlydomas keptuvėje, pilamos citrinų sultys ir dedamas cukrus. Kaitinama ant silpnos kaitros 2 – 3 min., dedami kaparėliai ir dar pakaitinama 1 min.