Patagoniniai kalmarai su kaparėlių ir paprikų padažu

Šiame recepte naudojame:
8-10 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

Patagoniniai kalmarai 300 g
Aliejaus kepimui 0,5 l
Padažui:
Majonezo 200 g
Kaparėlių 1 š.
Citrinos sulčių 1 š.
Česnako 1 skilt.
Smulkintų petražolių 1 a. š.
Smulkintų mėtų 1 a. š.
Papriko miltelių 1/2 a. š.
Juodųjų arba čili pipirų žiupsnelio
Druskos žiupsnelio


Gaminimas:

Kalmarus kepkite neatšildytus gruzdintuvėje karštame aliejuje (180°C) 1-1:30 min. Keptuvėje: kepti karštame aliejuje (180°C) 1:30-2 minutes iki rudumo. Po pusės laiko apversti, kad apskrustų.

Padažui skirtos žolelės susmulkinamos ir sumaišomos su likusiais ingredientais. Druskos ir pipirų dedama pagal skonį.