Jūrų lydeka, kepta orkaitėje, su bulvėmis
| 700 g | Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos | |
| 20 g | Česnakas | |
| 1 vnt. | Citrina | |
| 30 g | Kaparėliai | |
| 400 g | Bulvės | |
| 15 g | Aliejus | |
| 10 g | Druska | |
| 2 g | Pipirai |
| Padažas: |
| 100 g | Majonezas | |
| 10 g | Krapai | |
| 10 g | Kaparėliai | |
| Citrinų sultys, žievelės (pagal skonį) | ||
| 0,5 g | Pipirai |
Gaminimas:
Lydeka atšildoma. Bulvės supjaustomos smulkesniais gabalėliais. Citrina supjaustoma plonais griežinėliais. Dalis citrinų sumaišoma su kaparėliais ir trintu česnaku ir įmasažuojama į žuvį.
Žuvis ir bulvės apšlakstoma aliejumi, barstoma druska ir pipirai. Į lydekos vidų dedama krapų/petražolių šakelė, citrinos griežinėlių. Kepama 20 – 30 min. 200℃ temp. įkaitusioje orkaitėje.
Kol kepa žuvis ir bulvės, likusi dalis krapų susmulkinama ir sumaišoma su majonezu, dedama tarkuotos citrinų žievelės, spaudžiama sulčių, barstomi pipirai.
Patiekiama su šviežiais špinatų lapeliais ar salotomis.












