Jūros lydeka su grietinės ir garstyčių padažu
| Žuvis: |
| 800 g | Argentininės jūros lydekos NOWACO Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos | |
| 400 g | grietinė |
|
| 200 g | svogūnai |
|
| 20 g | česnakai | |
| 15 g | petražolės šviežios | |
| druskos ir pipirų pagal skonį | ||
| 30 g | grūdėtų garstyčių |
| Garnyrui: |
| 400 g | bulvės „Baby“ |
|
| 400 g | morkos |
|
| 15 g | krapai švieži |
|
| 10 g | sviestas |
|
| 8 g | druska |
Gaminimas:
Žuvis atšildoma ir apibarstoma prieskoniais. Dedama į foliją ir aptepama grietine, ant viršaus dedami pjaustyti šiaudeliais svogūnai. Žuvis pilnai apdengiama folija. Dedama troškintis į įkaitusią 180℃ temp. orkaitę 20 – 25 min. Bulvės ir morkos supjaustomos, verdamos vandenyje 15 min., apibarstomos druska ir apšlakstomos lydytu sviestu, dedama apkepti į orkaitę kartu su žuvimi.
Iškepusi žuvis ir daržovės apibarstomos smulkintais krapais ir petražolėmis.








