Kalmarų filė įdaryta kiaulienos faršu su grybais ir paprikomis
| 550 g | Kalmarų filė be odos NOWACO Exclusive | |
| 6 g | druska | |
| 10 g | aliejus | |
| 50 g | Teriyaki padažas | |
| Įdarui reikės: | ||
| 1 kg | smulkinta kiauliena | |
| 20 g | imbiero šaknys | |
| 15 g | česnakas | |
| 3 g | aitriosios paprikos dribsniai | |
| 20 g | svogūnų laiškai | |
| 15 g | vištienos sultinys (sausas) | |
| Garnyrui reikės: | ||
| 500 g | žaliosios paprikos | |
| 300 g | svogūnai | |
| 250 g | grybai (kreivabūdės ar kt.) | |
| 30 g | sviestas | |
| 8 g | druska | |
| 2 g | juodieji pipirai |
Gaminimas:
Kalmarų filė atšildoma šaldytuve, apibarstoma druska ir išmasažuojama su aliejumi, galima lengvai pamušti su muštuku suminkštinimui. Kiauliena sumaišoma su kitais įdarui skirtais ingredientais. Įdaras įdedamas į kalmarų filę. Įdarytą filę galima uždaryti su mediniais smeigtukais. Įdarytos kalmarų filė apkepamos ant grotelių ir perkeliamos kepti į skardelę. Griliuje kepamos 20 – 25 min. (galima kepti ir orkaitėje). Iškepti kalmarai supjaustomi griežinėliais ir aptepami su Teriyki padažu.
Paprikas, grybus ir svogūnus kepama ant sviesto, apibarstoma mėgstamais prieskoniais. Galima patiekti su bulvėmis ar ryžiais.







